Burn out in Den Bosch 

Burn out in Den Bosch 

 

Kampen met een burn-out is erg vervelend. Je kan dan bijna niks meer en hebt vaak ook nergens meer zin in. Het is bij een burn-out essentieel om de juiste begeleiding te krijgen. Denk jij dat je misschien kampt met een burn-out en zoek je daarom nog een expert op het gebied van burn-outs in Den Bosch? Lees in dit blog meer over de mogelijke aanwijzingen dat jij een burn-out hebt. 

 

Niet meer uit bed kunnen komen

 

Als je een burn-out hebt of in het voor stadium zit van een burn-out is er een grote kans dat je liever niet meer je bed uit wil komen als de wekker gaat. Het leven wordt je te veel en het liefste zal je je onder je dekens willen verstoppen voor al je verantwoordelijkheden. Als je het gevoel hebt dat je echt niet meer je bed uit kan komen – dit is iets anders dan er niet meer uit willen komen omdat je geen zin hebt – dan is het misschien beter om dat ook niet te doen. Je lichaam geeft je aan dat het te veel is geweest, als je hier dan niet naar luistert kan het allemaal alleen nog maar erger worden.

 

Geen concentratie meer

 

Als je een burn-out hebt is het je allemaal te veel geworden. Het zal je dan ook niet meer goed lukken om nieuwe dingen te leren of om je ergens goed op te concentreren. Je bent constant afgeleid en kan je focus niet meer houden. Het is heel erg belangrijk om je hier bewust van te zijn, omdat het anders best gevaarlijk kan worden. Ga je bijvoorbeeld auto rijden, dan kan je een gevaar zijn op je weg door je gebrek aan concentratie. Wees er dus op tijd bij en doe waar nodig stappen terug.

 

Duizelig, moe, hoofdpijn

 

Bij een burn-out komen vaak meerdere lichamelijke klachten kijken. Zo is er altijd sprake van een gevoel van moeheid en komen hier vaak ook hoofdpijn en duizeligheid bij. Ook kan je je ziek voelen in je hele lichaam. Je lichaam is als je een burn-out hebt nodig toe aan rust, daarom zal je lichaam jou signalen geven dat je moet stoppen. Als je dan toch door gaat zullen de signalen alleen maar sterker en sterker worden. Pas daarom op met pijnstillers, want deze zullen je tijdelijk het gevoel geven dat je klachten er niet meer zijn. Het is juist de bedoeling van de klachten om jou te laten inzien dat je rust moet nemen, als je de klachten tijdelijk verdoofd blijf je steeds maar over je grenzen heen gaan. En over je grenzen heen gaan is nou juist de oorzaak van je mogelijke burn-out.

No Comments

Post a Comment