Wat geef je je baby na zes maanden?

Babyhapjes 8 maanden

Je wilt dat je kindje het beste krijgt, ook qua voeding. Ben je gestopt met borstvoeding of wil je stoppen met borstvoeding? Dan wil je natuurlijk weten wat je je kindje kunt geven. De meeste moeders stappen van borstvoeding over op flesvoeding. Daarnaast kun je nadat je kindje een half jaar is, langzaam beginnen met andere hapjes. Het is daarbij wel van belang dat je de juiste babyhapjes geeft. Babyhapjes voor 7 maanden of babyhapjes voor 8 maanden, met de juiste voedingsstoffen. Zo bereid je je baby goed voor op vast voedsel.

Geschikte babyhapjes voor 7 maanden

Na zeven maanden kan je baby al veel eten. Je kunt starten met gepureerde groentepapjes, zoals zoete aardappel of banaan. Maar een rijstwafel uit het vuistje is ook een optie, net als een puree waar yoghurt in zit. Als je je kindje wilt laten wennen aan granen is dit hét moment om daarmee te starten. Start bij voorkeur met zoete groenten en zoet fruit, en laat je kindje langzaam wennen aan andere smaken. Als je deze hapjes zelf maakt behoud je veel goede voedingsstoffen en kun je zelfs een babyversie maken van datgene wat jij zelf eet. Dat bespaart tijd en moeite.

Geschikte babyhapjes voor 8 maanden

Babyhapjes voor kindjes van acht maanden en ouder kunnen steeds meer vezels en granen bevatten. Op dit moment kun je ook eens kijken of je kindje een eerste bordje warm eten lust, zoals een fijn zomerstamppotje. Daarbij snijd je alles goed fijn en pureer je grove groenten zoveel mogelijk.

Combinatie

Natuurlijk kun je je kindje geruime tijd borstvoeding blijven geven, in combinatie met babyhapjes. Je kindje krijgt zo het beste van beide werelden: hoogwaardige antistoffen en voedingstoffen uit de moedermelk en vitaminen uit groente- en fruitpapjes. Je merkt vaak vanzelf aan je baby of de hapjes goed aanslaan. Als je kindje toch last krijgt van zijn of haar darmpjes kun je altijd weer terug naar borst- of flesvoeding. Heb je vragen over babyvoeding? Dan kun je natuurlijk terecht bij het consultatiebureau.

No Comments

Post a Comment