Art deco sieraden 

art deco sieraden

Art deco sieraden hebben een uniek ontwerp die niet snel zal vervelen. In het ontwerp van de art deco sieraden zit veel tijd een aandacht. De sieraden worden dan ook vaak met de hand gemaakt. Zo krijg je een uniek stuk. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat deze sieraden gemaakt zijn met eerlijke arbeid. Art Deco sieraden hebben unieke patronen die symmetrisch over het sieraad liggen. Met edemetalen en steentjes zin de sieraden kundig afgewerkt.

Art deco sieraden

Art deco sieraden zijn sieraden die zeer symmetrisch zijn. Door het gebruik va patronen die symmetrisch over het sieraad lopen geeft het een unieke aanblik. De sieraden hebben hun inspiratie uit een tijdperk wat langer geleden. In de jaren 1880 tot en met 1940 zijn de eerste sieraden ontworpen. De originele stijl heet Art Nouveau. In die tijd waren sieraden met zorgvuldigheid gemaakt door een kundige goudsmid. De sieraden waren daarom ook lastiger te krijgen. Het sieraad was enorm populair en heeft door de jaren heen verschillende variaties binnen de stijl gekregen. Zo heb je meer de oudere extravagante look, maar zijn ook meer subtielere stukken verkrijgbaar.

Het verschil met boho sieraden

Art Deco sieraden en boho sieraden zijn beide sieraden die hun inspiratie lang geleden hebben gekregen. Beide sieraden hebben een unieke look die te onderscheiden zijn van andere sieraden. Waarbij Art Deco symmetrische patronen heeft, is dit bij boho sieraden niet zo. Boho sieraden, ofwel, bohemian sieraden zijn sieraden die een zomerse hippie look hebben. De sieraden hebben hun oorsprong van nomade zigeuners. De sieraden hebben meer een casual gevoel terwijl Art Deco een meer statig gevoel geeft.

Het combineren van sieraden

Verschillende art deco sieraden kun je met elkaar combineren. Zo kun je meerdere ketting bij elkaar dragen als de ketting fijntjes is. Bij een grote ketting kun je beter gaan voor passende oorbellen en een mooie armband. Een klein gouden horloge om de look compleet te maken past hier ook goed bij. Als je verschillende Art Deco sieraden hebt kun je ook verschillende sieraden gaan combineren. Zo kun je stukken die versiert zijn met edemetaal combineren met stukken die versierd zijn met steenjes of strass. Als je een meer zakelijke look wilt, kun je gaan voor steentjes. Bij een feest kun je uitpakken met de combinatie van een met edestaal versierd stuk en een grotere stuk met strass. Afhankelijk van je smaak en outfit kun je de stijl dus helemaal naar eigen smaak aanpassen.

No Comments

Post a Comment